Nyheder

Strejkedrengene i optakt til Første Maj på Karensminde

Midt på Borgbjergvej – ved Morten Madøres pølsevogn – gav Strejkedrengene Jørn og Bjarne en lille koncert for at gøre opmærksom på den årlige Første Maj-fest på Karensminde Kulturhus i Sydhavnen. – Her skal Strejkedrengene indlede og starter dagen med fællessang i Pavillonen på Karens Minde kl. 13:45. – Se her en lille film fra Strejkedrengene ved pølsevognen – og VEL MØDT FØRSTE MAJ!

Strejkedrengene og Berit & Drengene ved Sydhavnens Pølsevogn

Fredag den 13. april holdt vi releaseparty for vores fine første maj-plakat kreeret af Wang Lu – plakaten bliver også brugt på etiketterne på vores to dejlig bock-bryg – en lys og en mørk, brygget til os af Holbæk Bryghus.Det hele foregik i en dejlig stemning med musik af både 'Berit & Drengene' og af 'Strejkedrengene'. Hér en video af deres fælles optræden med Strejkesangen Pædagogernes Sang til Børnene med tekst af Jesper Jensen.

Slået op af Sydhavnens Venner af 1. maj i 14. april 2018

Hele programmet på Karens Minde kan ses her på Første Maj i Sydhavnens gruppe på Facebook.

Strejkedrengene i BT

11. marts 2018

Så kom Strejkedrengene i avisen – her interview i BT med Bjarne og Jørn i forbindelse med deres optræden til Historiske Dage i Øksnehallen i går. – Strejkedrengens optræden gik godt – der var fuldt hus og deltagene sang med på sang-teksterne på deres mobiltelefoner. 

HK-møde i Odense

Januar 2018

Strejkedrengene har været inviteret til at synge og optræde på HK’ernes møde i Odense.  – Og vi skal love for, at vi blev taget godt imod! – Det var en fornøjelse at spille for HK’erne, som alle sang med fra bladet – altså de mobiltelefoner, som alle kunne læse sang-teksterne på.

Strejkedrengene Bjarne og Jørn optræder i Odense for HK-tillidsfolk.
HK’s tillidsrepræsentanter og fagforeningsfolk deltog aktivt i sangene.

December 2017

Strejkedrengene Jørn og Bjarne gav den gas med strejkesange på Havebyen Mozarts julemarked 2017.

Bjarne og Jørn kan få strejkesange og julestemning til at gå op i en højere enhed.

Mens strejkedrengene sang, var der godt gang i både caféen, hvor musikken var i centrum, og i alle boderne, hvor strejkesangene hjalp med at skabe en god stemning.

November 2017

Strejkedrengene Jørn og Bjarne var på efterforskningstur på Amager, hvor de gamle Philips-fabrikker lå. Philips-fabrikkerne var rammen om den sang, om “Den Onde Ånd”, som Jørn og Bjarne har som del af deres repertoire.

Jørn og Bjarne foran Phillips-fabrikerne, som stadig ligger på Amager, selv om det meste af produktionen er flyttet til udlandet.

Sangen om strejken på Philips er et unikt eksempel på en sang, der blev forfattet af de strejkende kvinder selv. Det var Vera Loft, arbejder på Philips, der skrev sangen – helt i stil med en sang til en konfirmation eller kobberbryllup. – Ikke desto mindre afspejler sangen tydeligt den skræk og rædsel, der var forbudnet med de nye tidsstudier ved samlebåndet på Philips-fabrikkerne. Læs og syng sangen her.

November 2018

Caféen Rallys er et hyggeligt sted i Sydhavnen, så kig forbi Mozartsvej 9. – Her svinger det rigtigt med tonerne fra Strejkedrengene og mange glade tilhørere.

Bjarne og Jørn optræder på caféen Rallys i Københavns Sydhavn.

Se en video fra Strejkedrengenes optræden med Strejkesange HER.