Nyheder

Strejkedrengene fejrer Anker Jørgensens fødselsdag

Strejkedrengene sang arbejder- og strejkesange på en solrig sommer-eftermiddag på Anker Jørgensens Plads i Sydhavnen d. 13. juli 2021. Formålet var at fejre Ankers 99 års fødselsdag. – Se en film fra arrangementet her: https://youtu.be/uCtvKww6GOU

Med Strejkedrengene til søs 1. maj 2021

Strejkedrengene Jørn og Bjarne synger om bord på fiskekutteren “Ella”i Københavns Sydhavn. – En fantastisk første-Maj-fejring arrangeret af “Sydhavnens Venner af Første Maj”.

Strejkedrengene Bjarne og Jørn deltog også i år i første. På grund af coronaen her i 2021, valgte “Sydhavnens Venner af Første Maj” at fejre dagen med musik, taler og hygge til vands og til lands. Flere både med kor og musikanter stævnede ud, smykket med røde flag, der lyste op i solskinnet.

De mange hundrede deltagere på landsiden blev bedt om at sprede sig i små “bobler”, dels i Fiskerhavnen og dels på Tippen, hvorfra man kunne nyde de sejlende orkestre. – Strejkedrengene var så heldige at stævne ud med skipper Steen og skibshunden Holger i en hyggelig fiskekutter, hjemmehørende i Fiskerhavnen. Tak til skipper for god behandling og dejlig sejlads!

Se her en lille film af Strejkedrengene, der synger “Jeg har set et rødt flag smælde” i havnen udfor Sluseholmens nybyggeri….

Strejkedrengene i optakt til Første Maj på Karensminde, 2019

Midt på Borgbjergvej – ved Morten Madøres pølsevogn – gav Strejkedrengene Jørn og Bjarne en lille koncert for at gøre opmærksom på den årlige Første Maj-fest på Karensminde Kulturhus i Sydhavnen. – Her skal Strejkedrengene indlede og starter dagen med fællessang i Pavillonen på Karens Minde kl. 13:45. – Se her en lille film fra Strejkedrengene ved pølsevognen – og VEL MØDT FØRSTE MAJ!

https://www.facebook.com/SydhavnensVenneraf1.maj/videos/826805984193828/UzpfSTExNTM4MTc5ODQ6MTAyMTYwMTU1NTU3OTkwNzI/

Hele programmet på Karens Minde kan ses her på Første Maj i Sydhavnens gruppe på Facebook.

Strejkedrengene i BT

11. marts 2018

Så kom Strejkedrengene i avisen – her interview i BT med Bjarne og Jørn i forbindelse med deres optræden til Historiske Dage i Øksnehallen i går. – Strejkedrengens optræden gik godt – der var fuldt hus og deltagene sang med på sang-teksterne på deres mobiltelefoner. 

HK-møde i Odense

Januar 2018

Strejkedrengene har været inviteret til at synge og optræde på HK’ernes møde i Odense.  – Og vi skal love for, at vi blev taget godt imod! – Det var en fornøjelse at spille for HK’erne, som alle sang med fra bladet – altså de mobiltelefoner, som alle kunne læse sang-teksterne på.

Strejkedrengene Bjarne og Jørn optræder i Odense for HK-tillidsfolk.

HK’s tillidsrepræsentanter og fagforeningsfolk deltog aktivt i sangene.

December 2017

Strejkedrengene Jørn og Bjarne gav den gas med strejkesange på Havebyen Mozarts julemarked 2017.

Bjarne og Jørn kan få strejkesange og julestemning til at gå op i en højere enhed.

Mens strejkedrengene sang, var der godt gang i både caféen, hvor musikken var i centrum, og i alle boderne, hvor strejkesangene hjalp med at skabe en god stemning.

November 2017

Strejkedrengene Jørn og Bjarne var på efterforskningstur på Amager, hvor de gamle Philips-fabrikker lå. Philips-fabrikkerne var rammen om den sang, om “Den Onde Ånd”, som Jørn og Bjarne har som del af deres repertoire.

Jørn og Bjarne foran Phillips-fabrikerne, som stadig ligger på Amager, selv om det meste af produktionen er flyttet til udlandet.

Sangen om strejken på Philips er et unikt eksempel på en sang, der blev forfattet af de strejkende kvinder selv. Det var Vera Loft, arbejder på Philips, der skrev sangen – helt i stil med en sang til en konfirmation eller kobberbryllup. – Ikke desto mindre afspejler sangen tydeligt den skræk og rædsel, der var forbudnet med de nye tidsstudier ved samlebåndet på Philips-fabrikkerne. Læs og syng sangen her.

November 2018

Caféen Rallys er et hyggeligt sted i Sydhavnen, så kig forbi Mozartsvej 9. – Her svinger det rigtigt med tonerne fra Strejkedrengene og mange glade tilhørere.

Bjarne og Jørn optræder på caféen Rallys i Københavns Sydhavn.

Se en video fra Strejkedrengenes optræden med Strejkesange HER.